Klicka här för att stänga fönstret

Språk

Klicka här för att stänga fönstret
Ej inloggad

UKM Film i Skaraborg.

Till denna specialfestival kan endast de som deltog på Skaraborgs filmfestival anmäla sig.

Ung Kultur Möts.

UKM är en mötesplats för kreativa unga. Om du är mellan 13 och 20 år är du välkommen att vara med. Ställ ut foton, gör konster med jojo eller dansa K-pop. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har vanligtvis en given plats i festivalen.

UKM + Skaraborgs filmfestival = sant.

UKM-festivalen i Grästorp är lite annorlunda än andra UKM-festivaler - Här visas bara film! Vi vill nämligen satsa lite extra på filmen i år eftersom det är en konstform som tyvärr inte syns så ofta på UKM-festivaler. Denna festivalen är ett samarrangemang tillsammans med Skaraborgs filmfestival där unga filmare från hela Skaraborg kan delta. Alla mellan 13-20 år som är med och deltar i Skaraborgs filmfestival kan på plats anmäla sig till UKM Film i Skaraborg och vara med i utlottningen att få representera Film i Skaraborg på UKM Regionfestival i Nödinge 19-20 maj. Från Regionfestivalen har såklart alla som deltar där även chans att väljas ut att representera Västra Götaland i UKM Riksfestival som i år hålls i Tidan, Skövde kommun 27-30 juni. Och det fina är att allt är gratis. :)

Workshops.

Inspiratör YouTuber Irma Brohagen
Kl 13 i Stora Biosalen
Irma är en glad och ambitiös tjej som har ett brinnande intresse för film. Hon har gjort små kortfilmer med sina kompisar sen hon köpte sin första videokamera vid nio års ålder. När hon märkte att människor tyckte det hon gjorde var roligt blev hon sugen på att dela det till ännu fler. Irma hittade youtube runt 2011/12 och såg det som en spännande plattform att sprida det hon gjorde. Med tiden lärde hon sig mer om redigering och kände verkligen att hon utvecklades.

Våren 2016 började hennes youtubekanal växa och fler och fler började uppmärksamma den. Idag fokuserar Irma på mycket humor och sketcher.
Hon har deltagit i 2 kortfilmsfestivaler med en av sina filmer och vunnit publikens pris samt gillar att vara med i så många filmprojekt som möjligt, kortfilmer, reklam och statistjobb.

Inspiratör Three Piece Media Production kända för sin skidtrailer EISODUS
Kl 13.30 i Stora Biosalen
”Så säljer du din film innan den ens finns till”
Hur man bygger upp en bra pitch och hur man sedan säljer in den till partners.
Interaktiv föreläsning om filmprojekt och målsättning att låta publiken vara med och tänka/svara på frågor.

Three Piece Media Production hjälper dig lösa problemen du ställs inför under en mer omfattande filminspelning; Hur sammanställer du dina tankar till en genomtänkt idépitch, hur får du finansiärer intresserade av ditt projekt och hur löser du de största praktiska utmaningarna? TPMP delar med sig av sina erfarenheter från den nytänkande skidfilmen EISODUS och ger dig hjälp på traven för att du ska lyckas med ditt första större filmprojekt.

Workshop Ipadfilmning
med Lilla GiFF- Göteborgs Lilla Filmfestival
kl 14 & kl 16 i Åsesalen
Kom igång med grunderna för hur man gör film- från idé till film på 5 min!
Kom och filma med oss! I vår filmworkshop får deltagarna i grupper om 3-5 stycken, genom kameran (iPad) upptäcka sin omvärld, dela med sig av sina upptäckter och funderingar. En samarbetsövning där man samsas om en iPad. Under workshopens olika steg kommer deltagarna bland annat att jobba utifrån ett specifikt tema, göra urval, hitta motsatser och förstå vikten av vara tydlig i vad man vill förmedla. Allt för att få en större förståelse för kameran som ett uttrycksmedel. Här kommer deltagarna både få skådespela, sköta kameran och redigera. Samtidigt som de närmar sig grunden i filmberättandet. Som avslutning får deltagarna sätta ihop/redigera sina filmer.

Workshop Manus
med Jenny Larsson Wallin
Kl 14 & kl 16 i nedre plan
Manuset är en av de viktigaste delarna när du ska göra film. Vad är en idé och hur ska du dramaturgiskt lägga upp din berättelse? Och hur går du vidare i historien på ett snyggt sätt så att publiken hänger med? Jenny L. Wallin från iFocus ger dig tips och går igenom konsten att skriva manus!

Jenny har jobbat med film sen hon var 15 år då hon började som inspelningsassistent.
Hon har alltid skrivit mycket och älskat berättande på olika sätt.
Jenny har skrivit och/eller medförfattat 11 kortfilmer samt medförfattat 2 långfilmer.
Fokus är främst på manus och regi men hon klipper gärna film och filmar även dokumentärt. Jenny har vunnit flera priser på filmfestivaler och skriver ständigt på nya manus. Hon vann pris på Los Angeles Independent Film Festival Awards för bästa kvinnliga filmskapare i höstas med filmen Existens.

Workshop Redigering/Klipp
med Andreas Hansen & Anders Wik
Kl 14 & kl 16 i Vistesalen
Vad du behöver tänka på när du klipper din film.
Få tips om hur man kan klippa sin film beroende på vad man är ute efter för känsla.

Andreas Hansen har varit filmintresserad sedan han var liten och lånade mamma & pappas kamera för att göra egna filmer. Han driver idag ett filmbolag och jobbar som producent för bland annat SVT:s humorserie ”Uti Bôgda”.
Anders Wik har studerat på Mediaprogrammet med fokus på rörlig bild följt av Folkhögskola med inriktning Film- och Tv-produktion. Han har jobbat som kameraman, redigerare, reporter samt nyhetsankare på lokal-tv och arbetar nu som biovärd.

Workshop Skådespelarteknik och improvisation
med Ida Karolin Johansson
Kl 14 & kl 16 i Stora Biosalen
Ida Karolin Johansson kommer från Falköping och har en lång meritlista som skådespelare, röstskådespelare, manusförfattare och regissör. Hon började sin karriär på Falköpings stadsteater där hon under flera år spelade revy. 2011 gick hon för första gången från scen till att stå framför kameran och märkte direkt att det var här hon hörde hemma. Sedan dess har hon medverkat i över 100 produktioner....Långfilmer, kortfilmer, reklamfilmer, tv-serier, tv-program, dramadokumentärer, musikvideor och informationsfilmer. Med sin genuina västgötska har hon lyst upp SVT-serien Uti Bögda, Affekt Films långfilm Tjuvjägaren och diverse reklamfilmer o kortfilmer. Ida vann Årets skådespelare på Artisternas Hatt -2017 för sin roll som Malin Nilsson i Uti Bögda.

Information.

Datum:7-15 april 2018

Sista dag för anmälan:2018-04-15

Tid för publik:18:30

Plats: KonsertBio
Österlånggatan 11, 467 30 Grästorp

Kontaktperson: Malin Bodin
0737329177
Skicka e-post

Hemsida