BorderArt by UKM.

November 15-17 2019
Strömstad, Sweden

Nyhet! Västra Götaland och Østfold erbjuder extra platser för dig som bor i någon av dessa två regioner. Ansök senast 10 november.

 

[SVENSKA]

BorderArt by UKM är ett camp för unga i åldern 13-20 år som gillar konst och konsthantverk. Under campet får du möjligheten att träffa andra som har liknande intresse som du och gå på olika workshops. Ett fint tillfälle att testa olika konstformer och träffa nya människor.

BorderArt by UKM är ett projekt som drivs av UKM i Värmland, Västra Götaland och Østfold. Du som bor i någon av dessa regioner eller fylke kan ansöka om att få bli deltagare i BorderArt by UKM 2019.

Vi får in fler ansökningar än platser som vi kan erbjuda så ett urval måste tyvärr göras. Hade vi haft möjligheten så hade alla fått en plats. Vi hoppas att du fortsätter att vara kreativ och göra det som du gillar oavsett hur det går med din ansökan.

Efter att ansökningstiden har gått ut den 1 november så sker ett urval av de sökande som blir erbjudna att delta på BorderArt by UKM. E-post med meddelande om du har fått plats skickas ut den 4 november.

BorderArt by UKM arrangeras i Strömstad den 15-17 november. Varje region reser dit tillsammans och vi bor i sovsalar på en skola.

Att delta i BorderArt by UKM kostar inget. Arrangörerna står för resa, mat och boende.

Ansökan öppen 30 september - 1 november! (Obs! Sök enbart om du är säker på att du är ledig och kan medverka på campet den 15-17 november).

Ansök här!


[NORSK]

BorderArt by UKM er en camp for unge i alderen 13-20 år som liker kunst og håndverk. På campen får du muligheten til å møte andre som har samme interesse som deg og delta på forskjellige workshops. En fin mulighet til å testeforskjellige kunstformer og møte nye mennesker.

BorderArt by UKM er et prosjekt som drives av UKM i Värmland, Västra Götaland og Østfold. Hvis du bor i noen av disse regionene eller fylke, kan du søke om å bli deltaker i BorderArt by UKM 2019.

Vi mottar flere søknader enn steder vi kan tilby, så det må dessverre gjøres et valg. Hadde vi hatt muligheten, ville alle hatt et sted. Vi håper du fortsetter å være kreativ og gjøre det du liker uansett hvordan søknaden din går.

Etter at søknadsfristen går ut 1. november, vil et utvalg av søkere bli tilbudt å delta i BorderArt by UKM. E-post med beskjed om plass er sendt vil bli sendt ut 3. november.

BorderArt by UKM arrangeres i Strömstad (Sverige) 15. - 17. november. Hver region (fylke) reiser dit sammen og bor i sovesaler på en skole.

Det koster ingenting å delta i BorderArt by UKM. Arrangørene betaler for reise, mat og overnatting.

Søknad åpent 30. september - 1. november! (Merk! Søk bare hvis du er sikker på at du har fri og kan delta i leiren 15. til 17. november).

Søk her!

Workshops.

Akvarellmåleri.

Workshopledare: Sinisha Bozunovic

En lustfylld workshop där du upptäcker konstnärliga egenskaper du inte kände till. Kravlöst och kreativt med häpnadsväckande resultat. Aktiviteten passar för alla oavsett förkunskaper och ges på den nivå som passar varje person.

Sinisha är en framstående Strömstadsbaserad konst-när, gallerist och lärare med stort engagemang i sin yrkesutövning och som på ett generöst sätt delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter till andra.

Mal med akvarell.

Workshopleder: Sinisha Bozunovic

Et morsomt verksted hvor du oppdager kunstneriske egenskaper du ikke kjente. Krevende og kreativt med forbløffende resultater – aktiviteten passer for alle uansett forkunnskap, og blir gitt på det nivået som passer hver person.

Sinisha er en fremtredende Strömstad-basert kunstner, gallerist og lærer med stort engasjement for sin profesjonelle praksis, og som sjenerøst deler ideene sine for inspirasjon til andre.

Anilab-animationverkstad.

Workshopledare: Katz Plunkett och Maria Isabelle Mikalsen 

I den här workshopen får du en introduktion till animationsfilmens fascinerande värld. Först får du prova olika typer av animation som stop motion, pixillation och cutout-animering. Där efter får du arbeta i grupp med en av animationsteknikerna och göra en kortfilm tillsammans.

Maria Isabelle Mikalsen är från Sarpsborg och har haft flera uppdrag som frilansare i film- och animationsverkstäder för E6 Østfold medieverkstad. Hon har studerat vid universitetet i Bergen och har en magisterexamen i socialantropologisk dokumentärfilm.

Katz Plunkett tog examen från Minneapolis College of Art and Design  där hon tog examen Bachelor of Fine Art 1992. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar och har genomfört ett antal kreativa workshops både i USA och Norge. Katz är medielärare på E6 Østfold Media Workshop och arbetar främst med animering och visuell konst.

Anilab-animasjonsworkshop.

Workshopholdere: Katz Plunkett og Maria Isabel Mikalsen

Er du interessert i film og animasjon? På denne workshopen gir vi deg en innføring i animasjonsfilmens fascinerende verden. På drop-in workshopene gir vi deg smakebiter på ulike typer frame by frame animasjon. Du får teste ut ulike teknikker, som for eksempel stop-motion, pixillasjon og cutout-animasjon. På hoved-workshopen vil vi dele opp i grupper som velger en av teknikkene å jobbe videre med, og som lager en kort film sammen.

Katz Plunkett har sin utdanning fra Minneapolis College of Art and Design hvor hun ble uteksaminert som Bachelor of Fine Art i 1992. Hun har lang erfaring fra arbeide med ungdom og har gjort en rekke kreative workshops både i USA og Norge. Katz er medielærer ved E6 Østfold Medieverksted og arbeider hovedsakelig med animasjon og visuell kunst.

Maria Isabelle Mikalsen er fra Sarpsborg og har hatt flere oppdrag som freelancer på film- og animasjonsverksteder for E6 Østfold medieverksted. Hun har studert ved Universitetet I Bergen og har en mastergrad i sosialantropologisk dokumentarfilm.

Ljud i landskapet.

Workshopledare: Jonas Bjerketvedt

Skapa organiska ljudskulpturer med köksutrustning och skräp. Vi arbetar med material som skapar ljud och bygger skulpturer drivna av handblandare.

På prova-på-workshopen skapar vi en gemensam gigantisk ljudkultur som vi senare kommer att placera i landskapet.

Jonas Bjerketvedt bor i Fredrikstad och är 46 år gammal. Han är utbildad vid National Film and Television School i London och arbetar med ljud / musik för film, teater, performance, dans och konst. Har visat interaktiva ljudinstallationer på gallerier och har medverkat i skapandet av ett flertal platsspecifika ljudföreställningar.

Lyd i landskapet.

Workshopholder: Jonas Bjerketvedt

Bli med å lage organiste lydskulpturer med kjøkkenutstyr og søppel. Vi jobber med materialer som lager lyd, og bygger skulpturer drevet av håndmiksere.

På drop-in workshop lager vi en felles organisk lydskulptur av søppel som vi senere skal trekke sammen i landskapet.

Jonas Bjerketvedt bor i Fredrikstad og er 46 år. Han er utdannet på National Film and Television School i London og arbeddier med lyd/musikk til film, teater, performance, dans og kunst. Har blant annet stilt ut interaktiv lydinstallasjon på Galleri F15 og vært en del av en rekke stedspesifikke forestillinger med Scenekunst Østfold sitt IN SITU nettverk.

Näverslöjd.

Workshopledare: Ulrika Ervander

Under denna workshop kommer deltagarna framförallt arbeta med näver, ett väldigt spännande material som är både vackert och har fantastiska egenskaper, som att det är formbart och tål vatten. Med gamla och nya tekniker skapar vi nya ting i ett hållbart och vackert material.

Ulrika Ervander bor ena halvan av året i Göteborg där hon pysslar och slöjdar i trä, näver och rot samtidigt som hon pluggar till naturvårdsbiolog. Andra halvan av året bor hon i norra Lappland där hon åker skidor, slöjdar och jobbar.

Arbeide med never.

Workshopholder: Ulrika Ervander

På denne workshopen kommer deltagerne til å arbeide med never, et veldig spennende material som er både vakkert og har fantastiske egenskaper, som f.eks at det er formbart og tåler vann. Med gamle og nye teknikker skaper vi nye ting i et holdbart og vakkert material.

Ulrika Ervander bor ene halvdelen av året i Göteborg der hun pusler og jobber medi tre, never og rot, samtidig som hun studerer naturbiologi. Andre halvdelen av året bor hun i nordre Lappland hvor hun står på ski, driver med håndverk og jobber.

Serieteckning.

Workshopledare: Linn Isabel Eielsen

Serieteckning är mångsidigt. Allt ifrån de traditionella seriestrippar (bildrad i tecknad serie) i tidningar till hela romaner som berättar en längre historia. Fantasin och viljan att experimentera är det enda som sätter gränser.

Linn Isabel Eielsen är 19 år och serietecknare. Hon tecknar serien L-Insight, som publiceras varje vecka i flera tidningar och på instagram (@Linnsikt). Hon har också gett ut tre serietidningar som vunnit både nationella och internationella tävlingar.

Under den här workshopen kommer vi att titta på olika typer av serier. Du får sedan skapa dina egna karaktärer och berättelser och tillverka ditt egna häfte med serier.

Tegnserie.

Workshopholder: Linn Isabel Eielsen

Tegneserie er en allsidig sjanger, som åpner for muligheter i alle retninger. Kanskje du vil fortelle vitser ved å lage tradisjonelle avisstriper, eller kanskje du vil tegne en hel roman som forteller en lenger historie? Fantasien og viljen til å eksperimentere er det eneste som setter grenser!

På denne workshopen vil du bli introdusert til forskjellige tegneserier, veiledning til å lage egne figurer og historier, og muligheten til å lage et lite tegneseriehefte.

Linn Isabel Eielsen er en 19 år gammel tegneserieskaper fra Norge. Hun tegner tegneserien L-innsikt som går ukentlig i flere aviser og på instragrammen @Linnsikt. Hun har også gitt ut tre tegneserieblader, vunnet både nasjonale og internasjonale tegnekonkurranser.

Skulptera i lera.

Workshopledare: Agnes Nilsson

Skulptera i lera, testa olika tekniker och utforska ditt konstnärliga uttryck! Arbeta utifrån olika teman och lär dig om lerans egenskaper och möjligheter. Med handledning av keramiker Agnes Nilsson får du utmana dig själv i ett tredimensionellt tänkande och ett kreativt förhållningssätt till lera.

Agnes Nilsson bor i Arvika och är 24 år. Hon är nystartad egenföretagare och jobbar mestadels med vedbränd brukskeramik, men även med flertalet kurser och workshops i keramik för barn och unga. 2018 erhöll hon tillsammans med sin partner Region Värmlands arbetsstipendium för nyskapande kultur.

Skulptur i leire.

Workshopholder: Agnes Nilsson

Skulptur i leire, test ulike teknikker og utforsk ditt kunstnerlige uttrykk. Arbeid utfra ulike temaer og lær deg om leirens egenskaper og muligheter. Med veiledning av keramiker Agnes Nilsson får du utfordre deg selv i en tredimensjonal tenking og en kreativ tilnærming til leire.

Agnes Nilsson bor i Arvika og er 24 år. Hun har akkurat startet for seg selv og jobber mest med vedfyrt keramikk, men også med kurs og workshop i keramikk for barn og unge. I 2018 mottok hun og partneren Region Värmlands arbeidsstipend for nyskapende kultur. 

Program.

Program - SVENSKA (pdf)
Program - NORSK (pdf)

Kontakt.

Värmland: Stefan Westling, stefan.westling@regionvarmland.se. Niklas Lychou, niklas.lychou@saffle.se
Västra Götaland: Malin Bodin, malin@kulturungdom.se
Østfold: Ann Kristin Andersen, annand@ostfoldfk.no

Med stöd av: ABF, E6 Østfold medieverksted, KulturUngdom, Region Värmland, Strömstads kommun, Västarvet/Västra Götalandsregionen, UKM Norge och Østfold kulturutvikling.