Ung Kultur Möts

Är du mellan 13-20 år, spelar du piano eller kan du jonglera med facklor och stå på händer samtidigt? Längtar din rock ut ur garaget? Ligger det dikter i din skrivbordslåda som väntar på publik? Har du skapat nya Mona Lisa? Skapar du morgondagens kultur? Älskar du att få vara med där det finns andra som du? OM du svarat JA på något av detta, då är UKM din grej!

Ung kultur möts (UKM) är en ideell förening som skapar mötesplatser i form av festivaler där unga människor på olika sätt får uttrycka sig kreativt och konstnärligt för en publik. En viktig del av dessa festivaler är också möjligheten att delta i workshops och vidga sitt kontaktnät.

Festivalerna är indelade i kommun-, läns- och Riksfestival. Målgruppen är unga i åldern 13-20 år som vill visa sitt uttryck för en publik eller vara med som funktionär eller arrangör. Det finns ingen begränsning i vilken typ av kreativt eller konstnärligt uttryck en får visa upp.

Kommunfestivalerna kan se lite olika ut beroende på vem och vilka som arrangerar just detta år. På en kommunfestival får man som utövare tillgång till minst fem minuters scentid med professionellt ljud och ljus eller en yta i en utställning på 1,5×1,5 meter som man får göra vad man vill med. När kommunfestivalerna arrangeras så finns där alltid en urvalsgrupp vars uppgift är att välja ut de deltagare som ska få visa upp sig på den årliga länsfestivalen. Urvalsgruppen utgår från utvecklingsmöjligheter, personlighet, mångfald och huruvida deltagaren är en bra representant för sin festival. Skulle man inte få chansen att delta på länsfestivalen så kan man åka dit i alla fall och hänga med sina kompisar och ha kul. En urvalsgrupp finns även med under länsfestivalen och väljer enligt samma kriterier ut de som får representera regionen på riksfestivalen. 

UKM RIKSFESTIVAL 2017 Välkommen till Västerås för att kolla på grymma konstutställare och fantastiska scenakter från hela Sverige! Festivalen pågår den 18-21 juni och består både av ett öppet program för allmänheten och ett slutet program som endast är för festivalens scenkonstnärer, utställningskonstnärer och funktionärer. Mer info publiceras här inom kort.


Logga in

Logga in för att anmäla dig till den festival du vill delta på.

Skapa nytt konto
Glömt lösenord?

UKM på Facebook

Senaste splashen!